четвъртък, 12 август 2010 г.

Прокуратурата в Пазарджик срещу хомосексуализма

Окръжният прокурор в Пазарджик излезе със становище срещу хомосексуализма и разврата. Прокурорът Стефан Янев се произнася по наредба за обществения ред в Пазарджик, която забранява демонстрирането на сексуална ориентация на публични места. Чл. 14 на наредбата предизвика протести в гей общността, беше сезирана и комисията срещу дискриминацията.

Постановлението на Пазарджишката прокуратура определя публичната изява на сексуална ориентация като безсрамие

В становището си по текста на наредбата прокурорът Стефан Янев квалифицира видовете сексуална ориентация, различни от хетеросексуалната, като „противоестествени" и твърди, сексуалната ориентация може да бъде променяна чрез „агитация" с „думи, жестове, мимики и възклицания. представяне на картини, образи и филми". Според него към видовете сексуална ориентация се включват и геронтофилията, педофилията, содомията, некрофилията, фетишизма, мастурбацията и ексхибиционизма.

От софийска гей организация остро реагираха срещу становището на прокурора и настояват то бъде обявено за незаконосъобразно.

„В момента Пловдивската апелативна прокуратура е оставила без последствие становището на окръжния прокурор в Пазарджик с мотива, че Върховният административен съд трябва да се произнесе по заведено дело за дискриминация срещу наредбата в Пазарджик. Делото е насрочено за април 2011. г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads