понеделник, 21 февруари 2011 г.

Лесбийки


Понеже знаем, че се кефиш искрено на лесбийките, получаваш една специална колекция с целувки ме/у две дами.

Лесбийка, както добре знаеш, е жена, която изпитва емоционално, интелектуално влечение, сексуално желание към жени, има сексуални активности с и/или има за партньор, брачен или на семейни начала, друга жена.

Обаче под "лесбийка" се разбира също и независимо от реалната ориентация жена, която се идентифицира като лесбийка.

Обикновено под лесбийка разбираме хомосексуална жена, но много често терминът се използва, за да включи и бисексуални жени. Ние много харесваме такива и изобщо няма да се впускаме да обясняваме как от малки си мечтаем за тройка с 2 моделки, които първо да се почнат една друга, а ние да гледаме и после като се включим... Да, няма да обясняваме.

Названието произхожда от името на гръцкия остров Лесбос. Смисълът, в който го разбираме днес, произтича от факта, че древногръцката поетеса Сафо, която е имала имала любовни увлечения и към двата пола (съдейки по нейната поезия, автобиографични бележки нямаме оставени или запазени) е била родена и живяла на острова през 6 век пр.н.е.

От различни древни писания, историците са заключили, че група от млади жени са били оставени на опеката и възпитанието на Сафо, което вероятно означава, че тя е имала хомосексуални връзки с някои от тях, подобно на връзките, които възрастните мъже са имали с по-млади момчетав Древна Гърция. Друг термин произхождащ от Сафо e сафизъм, който назовава хомосексуалните отношения между жени.

В древността думата лесбийка е означавала по-скоро живущите на острова жени и това значение на думата се запазва и до днес, макар по-рядко да се използва точно в този смисъл. В самия старогръцки език, където изобщо се споменава за хомосексуални отношения между жени, тъй като това е рядко, думите за момичетата любовници на жени варират според различните автори, но не се използва никъде лесбийка или някаква друга вариация, с етимология от името на острова.

Лесбийка, като термин за хомосексуална жена датира едва от 1890 в английски език, от където (или от френски през руски) е била заета (калкирана) най-вероятно в български.

По-конкретно думата лесбийка се е използвала, като обясняваща сексуалната практика трибадизъм (tribadism), интерпретирайки я като "лесбийска любов", а по-рано през 1870 в английски език е документирана употребата на думата lesbianism (лесбианизъм), като описание на еротични отношения между жени, като терминът е използван синонимично на сафистическа и сафизъм до началото на 20 век. Коткретно думата лесбийка влиза в употреба през 1925.

Ти употребяваш "лесбийка", като пишеш думичката на английски, когато искаш да си дръпнеш малко порно, знаем. Успех!







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads