понеделник, 7 февруари 2011 г.

Гей двойките се множат


Гей двойките, които официално заявяват връзката си, стават все повече. Това отчитат от Кабинета за анонимно и безплатно изследване за СПИН в РИОКОЗ–Пловдив. От началото на годината 70 мъже са декларирали, че си имат половинка от същия пол. 93-ма доброволно заявили, че редовно ползват услугите на проститутки. 37 представителки на древната професия също са посетили кабинета, за да се изследват.

В бившата ХЕИ наблюдават изключително голям интерес към безплатните тестове. От януари до сега са се изследвали 4 760 души, а за цялата минала година бройката е била 4 458.

Новорегистрираните случаи на ХИВ са 13. От кабинета имат съмнения за още два. Пробите са на затворници от последните тестове в пловдивския затвор от петък, обясни завеждащият кабинета д-р Милена Коларова.

Най-младият, тествал се за СПИН, е младеж на 15 години. Най-възрастният е 69-годишен мъж. На специалистите им направило впечатление, че той води активен полов живот. Редовно ги посещавал и за да получи безплатни презервативи.

Все повече хора идват да се тестват след посещение на студио за татуировки и пиърсинг, обясни д-р Коларова. До момента в РИОКОЗ са проверили 700 такива пациенти. Сред фрапиращите случаи е този на дете, уболо се на спринцовка, захвърлена в гробищен парк от наркомани. „Незабавно дойдоха с баща му. За съжаление обаче заразяването излиза наяве до 3 месеца след теста“, подчерта Коларова.

Заболелите през 2009-а от хепатит В са 27 души, от хепатит С - 51, а от сифилис - 13.

Още информация по тази и други теми можете да видите ТУК.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads