неделя, 23 януари 2011 г.

Около 7-8% са лесбийките и гей-мъжете в САЩ


Американско проучване показва, че осем процента от мъжкото и седем процента от женското население се самоопределят като гей, лесбийки или бисексуални.
Проучването, обхващащо приблизително 6000 респонденти, е проведено от Центъра за насърчаване на сексуалното здраве към Университета в Индиана.
Миналия месец британско проучване сред 450 000 души заключи, че едва 1,5% от населението е с хомосексуална или бисексуална ориентация. Критиците обориха резултатите въз основа на факта, че английското проучване се е провело по телефона или от врата на врата, което прави разкриването на истинската сексуална ориентация много по-слабо вероятно. Американското проучване е най-мащабната анкета, разглеждаща сексуалното здраве и поведение на лица над 16 годишна възраст в страната. Въпреки че едва седем процента от жените и осен процента от мъжете се идентифицират като гей или бискесуални, много по-голям брой потвърждават, че са имали сексулани контакти с лице от същия пол. Петнайсет процента от мъжете между 50 и 59 години съобщават, че са практикували орален секс с друг мъж поне веднъж в живота си.


Още интересна информация четете тук.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads