сряда, 26 януари 2011 г.

Метросексуалността

Термина Метросексуаклност не идва от хора, които практикуват секс в метрото. Макар, че точно така звучи. Баща на тази дума, която първоначално плаши е журналиста Марк Симпсън, неприкрит хомосексуалист, който за първи път използва термина през 1994г. в статия ,озаглавена "Направете място на Мъжът с огледалото". 

Метросексуалният мъж обаче не е задължително хомосексуалист. Тук идва объркването на повечето хора към термина. Хората знаят за бисексуалните, за хомосексуалните, транссексуалните, но какви по дяволите са метросексулните. Ще ви изненадам, че голяма част от вас са точно такива.

Метросексуалният мъж отговаря на повечето от следните белези:

- метросексуалният мъж се грижи за лицето, кожата, косата и тялото си
- метросексуалният мъж винаги се облича перфектно до най-малкия детайл
- метросексуалният мъж е модерен, той следи последните тенденции в модата
- метросексуалният мъж е галантен и нежен с половинката си, той се отнася към нея с уважение
- метросексуалният мъж е сексуално разкрепостен
- метросексуалният мъж е мечта за всяка жена и мразен от консервативните мъже, които го обявяват обикновено за гей
- метросексуалният мъж има висока обща култура
- метросексуалният мъж е интелигентен, има добра работа и кариера, тези които не работят имат големи амбиции и често още в ученическа възраст надминават като успехи връстниците си с извън-училищни дейности.
- метросексуалният мъж не парадира с това което е, той знае своята цена и няма нужда да го доказва със скъпи телефони, коли, часовници

Разбира се, не всеки човек може да оговори на всичките точки, на които отговаря метросексуалният мъж, но него лесно можете да го разпознаете, защото той се откроява от тълпата. Първо се откроява с правилното съчетание на цветове на дрехите, стилните и елегантни дрехи (независимо от стила на обличане), прическата му също е избрана прецизно и се поддържа всеки ден без изключение, брадата винаги е гладко избръсната или поддържана на едно и също ниво. 
Един мъж не става метросексуален от днес за утре - това е процес на израстване на личността като цяло. Предполагам, че това описание ви прилича на днешните мутри. До някъде е така, защото те с парите си постигат една част от точките, но не всичките. Не забравяйте, че интелигентността, успеха в работата и образованието, изискаността са ключовите елементи. Една мутра може да си позволи ежедневна поддръжка и да си купи скъпи дрехи, но с пари не може да стане джентълмен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads