сряда, 26 януари 2011 г.

Мъжкият промискуитет - що е то?

Широко разпространено е описването на хомосексуалните мъже като перверзници, извратеняци, (сексуално) развращаващи, промискуитетни. С две думи тези мнения изтъкват като основна, най-важна (за отбелязване) характеристика на гейовете сексуалността. 
За всеки адекватно мислещ съвременен човек е ясно, че действително сексът е важна част от нас, но съвсем не най-важното за една личност в общия случай. 
В случая обаче, става дума за промискуитета (честата смяна на сексуалните партньори) при мъжа. 



Ето какви са основните възгледи за това: 

Според мен мъжът, независимо дали е хомо- или хетеросексуален, е промискуитетен по начало. Мисля си, че природата нарочно е заложила този механизъм в мъжките екземпляри. Механизъм, спомагащ генното разнообразие. Ако се огледаме ще видим, че това се среща твърде често в природата - мъжкият се стреми да оплоди максимален брой женски, с които да кръстоса своите гени и да осигури "продължението" си в различна комбинация. 
Механизмът така или иначе е останал дори и днес - в съвремените мъжки homo sapiens. Цивилизацията и църквата са наложили своите правила на ограничение по отношение промискуитета на мъжете. Моделът на съвременното двучленно семейство, както и наложените етични норми в голяма степен е ограничил възможностите на съвременния мъж за промискуитетно поведение. И все пак мъжете неизменно търсят и нерядко намират пролуки за забежки. Към темата отношение има и поведението на нежния пол. По мое мнение не малка част от жените имат доста различно от мъжете отношение към секса и особено към свободния секс. Жените с открито "свободно поведение" повече или по-малко не са на почит, поне според общоприетия (в не малка степен и днес патриархален) морал. Това в голяма степен ограничава възможностите за "свободна любов" на съвременния хетеросексуален мъж. Не малко от жените дори и да нямат нищо против свободните сексуални връзки предпочитат това да става тайно, не пред очите на другите - още едно затрудняващо обстоятелство. 

Какво е положението при хомосексуалните мъже? 



Не по-различно що се отнася до желанието за смяна на партньорите. Но нещата се развиват сред друг "декор". Хомосексуалните от векове са недолюбвани, преследвани и унижавани. Това е накарало тази общност да търси сексуалната си реализация посредством "ъндърграунд" методи, извън очите на обществото и на морала. Тази ситуация обаче дава "предимството" на така или иначе екзистирайки "инкогнито" в сексуалната си същност хомосексуални да реализират сексуалните си контакти, необезпокоявани от традиционните пречки - задръжките са по-малко, местата така или иначе са ъндърграунд, извън погледа на моралното общество са. Освен това предпоставените трудности за осъществяване на контакт тук дават реализация на анонимния секс, тук и сега, промискуитета според предлагането. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads