четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Какво забелязваме първо в един мъж

Психолозите казват, че първото нещо, което една жена забелязва в един мъж това са очите и косата.

При запознанство с нов човек ние неусетно оставаме най-впечатлени от погледа му. В процеса на комуникиране, ние учтиво се гледаме в очите, за това и те са от голямо значение.

Цветът и формата са определящи за това до колко някой ще ни се хареса. Косата също е от голямо значение, както и формата на лицето. Опитвайки се да си припомним някой, който сме видели за кратко, ние ще се сетим за очите, косата и другото важно нещо е височината.

На втори план остават устните и ръцете. Запомняме ръкостискането, топлината на ръката, обръщаме внимание на силата, с която стискат ръката ни. Устните и тембърът на гласа, интонацията правят голямо впечатление. Тонът, с който ни говори мъжа ни привлича или отблъсква.

На трето място, но от голямо значение са дрехите, обувките и аксесоарите. Тук на първо време впечатление правят цветовете, чистотата и комбинирането. Жената неволно преценя мъжа срещу себе си по облеклото и вида на обувките.

Не забравяйте само около 10-20 % от казаното прави впечатление. При първоначален контакт с нов човек от по-голямо значение е видът.



Още по темата...


woman.hotnews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads