четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Мъжката красота

За разлика от женската красота, за мъжката се говори рядко и неопределено – сякаш или не съществува или не е от особено значение.

Всеки опит за повдигане на въпроса се отплесва към идеята, че мъжът го краси най-вече високия интелект, блестящото чувство за хумор, отговорността и грижовността.

Да, всички тези качества безспорно са важни, но по никакъв начин не касаят външността. Вярно e , че ние жените гледаме света през призмата на своите емоции.

Ще се опитаме да бъдем по-обективни към мъжката красота.

Косата

Основният показател за нейната красота е все пак да съществува (растителността по врата и гърдите не се брои). Макар, че плешивостта често се славославя като признак на мъжественост, далеч не всеки олисял мъж изглежда красиво. Изключение обикновено са тези, при които косата се отдръпва не от темето, а от челото. Така то става по-високо и придава дълбокомислено изражение на своя притежател.

Прошарената коса е друг белег на възрастта, които придава зрялост и очарование на много мъже.

Някой мъже решават проблема с оплешивяването просто и с един замах... на бръснача. Но гола глава може да позволи не всеки, без риск да изглежда като рецидивист. Навярно, ефектът зависи от смислеността на погледа и формата на черепа. Още едно противопоказание за така нареченият „нула номер” са мазните гънки по врата – безспорно изглеждат некрасиво.

Очите

За да са красиви, трябва преди всичко да бъдат смислени – като два тлеещи въглена, които приковават вниманието и дават да се разбере, че могат да загорят, както от ожесточение към несправедливостта, така и от нежност към любимата, в зависимост от ситуацията.

Формата и цвета не са толкова важни, ако в тях прозира този огнен потенциал. Такива очи оставят дълбок отпечатък и безусловно могат да се нарекат красиви.

Нос

За разлика от женският нос, мъжкият трябва да бъде внушителен. Той придава характер и загатва за едно друго мъжко достойнство, затова кривите, гърбавите и дори огромните модели са за предпочитане през фините и чипите.

Глас

Ако мъжът има красив, хем плътен, хем чувствен глас, то титлата „хубавец” му е в кърпа вързана. Не знаeм дали е халюцинация или безспорна действителност, но сме забелязали, че мъжете с магнетични очи и силни ръце също така притежават прекрасен глас. Навярно между тези важни характеристика съществува някаква особена връзка – неуловимата, но все пак съществуваща мъжка красота.

Устни

Изразителните и сочни устни се смятат за елемент на женската красота. В действителност обаче са по-необходими на мъжете. Докато за дамите са допустими малките аристократични устенца, то при господата тази особеност изглежда твърде нелепо. Още повече, че те нямат вариант да ги подчертаят или коригират с макиаж. 



Още по темата...


woman.hotnews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads